Atletico draait goed en Simeone laat Alderweireld lekker op de bank zitten

Atlético Madrid maakt een uitstekend seizoen door. De ploeg van trainer Diego Simeone staat één punt achter koploper FC Barcelona. De Argentijnse trainer roemt met name zijn defensie. “Mijn ploeg heeft uitstekend gespeeld, met name in defensief opzicht. We maken veel doelpunten, maar dat begint allemaal in de verdediging.”

Dat het defensief goed staat, is een nadeel voor Toby Alderweireld. De Belg kwam deze zomer over van Ajax, maar heeft nog geen vaste plek weten te veroveren. Enkele weken geleden mocht Alderweireld in de basis starten tegen Espanyol, uitgerekend het enige duel dat werd verloren dit seizoen.

De oud-Ajacied ondervindt flinke concurrentie van Diego Godín en Miranda in het centrum. Als rechtsback is het niet anders; de Spanjaard Juanfran is daar vaste keus.

“De concurrentie in het elftal is erg groot”, vervolgt Simeone tegen Spaanse media. “Iedereen wil spelen, maar dat is precies wat ons sterker maakt. Over een titel kan ik nog niet praten, want we bekijken het nog van wedstrijd tot wedstrijd.”

Tekst:

Related posts