Van Ginkel: ‘Ik had een verhuur aan Ajax niet in mijn hoofd zitten’

Ajax verkocht Christian Eriksen aan Tottenham Hotspur en is Siem de Jong even kwijt wegens een klaplong. De Amsterdammers probeerden daarom opnieuw om Marco van Ginkel binnen te halen en meldden zich bij Chelsea, met de vraag of de middenvelder voor een seizoen gehuurd kon worden. Chelsea liet echter weten dat het niet van plan was om daaraan mee te werken.

Van Ginkel, die deze zomer van Vitesse naar Chelsea ging en reeds debuteerde in de Premier League, zat ook niet op een snelle terugkeer naar Nederland te wachten: “Ik hoorde er van en Chelsea wees het meteen af. Ik had een verhuurperiode bij Ajax ook niet in mijn hoofd zitten”, zegt de jongeling, die maandag de prijs voor Talent van het Jaar ontving, tegen FOX Sports.

Ajax probeerde Van Ginkel al te halen toen de middenvelder nog bij Vitesse speelde, maar de Arnhemmers weigerden om te onderhandelen met de landskampioen en verkochten de speler aan Chelsea. De twintigjarige Van Ginkel viel tot dusver twee keer in tijdens een competitieduel van de Europa League-winnaar en deed vrijdag niet mee in de strijd om de Europese Super Cup.

Tekst: Voetbalzone

Related posts