Vader De Jong uit kritiek richting Ajax en noemt club ‘sportief failliet’

George de Jong, de vader van profvoetballers Siem en Luuk de Jong, heeft kritiek geuit aan het adres van Ajax. Zijn oudste zoon is aanvoerder in Amsterdam en bevindt zich halverwege zijn herstelperiode, nadat hij een ingeklapte long opliep. Als De Jong er straks weer bij is, kan hij niet meer samenspelen met Christian Eriksen en Toby Alderweireld. Die vertrokken de laatste dagen.

Eriksen werd verkocht aan Tottenham Hotspur, terwijl Alderweireld van de hand werd gedaan aan Atlético Madrid. De Deense spelmaker en Belgische verdediger hadden ieder nog een contract tot eind dit seizoen en hadden aangegeven dat zij graag voor een andere uitdaging wilden gaan. Dat lukte zowel Eriksen als Alderweireld, zij het laat. De Jong werd ook enige tijd genoemd als kandidaat om te vertrekken.

De 24-jarige aanvallende middenvelder koos er op den duur voor duidelijkheid te geven en zei bij Ajax te willen blijven: vervolgens viel hij weg met zijn ingeklapte long. Vader George baalt dat zijn zoon straks speelt in een ontmand elftal. Via Twitter uit hij kritiek aan het adres van de landskampioen. Versterkingen te duur, eigen toppers rond 22 jaar niet marktconform betalen. Resultaat Cruyff tevreden aandeelhouders, sportief failliet tweet De Jong senior dinsdagochtend.

Ajax werd maandag, op de laatste dag van de transfermarkt, nog in verband gebracht met Eljero Elia en eerder al met Ola John. Frank de Boer zou hebben aangegeven nog een rechtsbuiten erbij te willen. Het lukte Marc Overmars echter niet meer om de club nog een versterking te bezorgen. De drie nieuwelingen deze zomer zijn Mike van der Hoorn, Bojan Krkic en Lerin Duarte.

Tekst: o.a Voetbalzone

Related posts