Media eensgezind: ‘Ajax verliezer van transfermarkt’

De Nederlandse media trekken dinsdagochtend eigenlijk allemaal dezelfde conclusie: Ajax is de grote verliezer van de transfermarkt. De Eredivisie heeft plots geen enkele favoriet meer.

‘Ajax haakt even af, zowel op de transfermarkt als in sportief opzicht. De club streek de voorbije dagen zo’n slordige twintig miljoen euro op door de transfers van Toby Alderweireld en Christian Eriksen. Maar de Amsterdammers slaagden er niet in de vurige gewenste extra aanvaller te halen. Na de poging Ola John te strikken, mislukte gisteren ook de last-minute-transfer van Elia. Van doorgroeien is voorlopig geen sprake bij Ajax’, concludeert het AD na het sluiten van de transfermarkt.

Ook Trouw benadrukt dat Ajax voor het derde jaar op rij opnieuw kan beginnen. ‘In alle nuchterheid zou óók kunnen worden gesteld dat het nu al jaren zo is en dat voetbalbestuurders mogen weten waar ze zich op moeten instellen. Zo bezien mag de grootste club van Nederland, de kampioen ook nog eens, in meer dan één opzicht als de verliezer van deze transferperiode worden beschouwd. Niet eens in de eerste plaats omdat Ajax middenvelder Eriksen (Tottenham Hotspur) en verdediger Alderweireld (Atletico Madrid) kwijtraakte. Dat kon worden voorzien, in de cyclus van het voetbal. Des te opmerkelijker waren de weinig overtuigende reacties daarop van Ajax.’

Dagblad van het Noorden denkt dat er geen titelfavoriet meer valt aan te wijzen. Net als de laatste drie jaar moet Ajax een nieuwe kampioensteam bouwen, PSV is al flink verjongd en Feyenoord lijkt, ondanks dat iedereen bleef, nog steeds wisselvallig. ‘Er blijft niets van niveau meer over. Met het vertrek van Eriksen en Alderweireld zijn er bij Ajax ook nog weinig spelers die het verschil kunnen maken. Als Viktor Fischer op dit moment zelfs op de bank wordt gehouden door toedoen van Tobias Sana zegt dat genoeg. Toch maakt boegbeeld Johan Cruijff zich geen zorgen. Met een positief gevoel zwaaide hij de twee sterkhouders van de regerend kampioen uit. Dat het Ajax aanzienlijk verzwakt en terugwerpt in het proces om Europees weer enigszins te gaan meetellen, lijkt er niet toe te doen.’

Tekst: AjaxShowtime

Related posts