Tottenham Hotspur biedt op Eriksen

Ajax heeft de onderhandelingen geopend met Tottenham Hotspur over de verkoop van zijn sterspeler Christian Eriksen (21). De Londense club is na een lange rij buitenlandse clubs die door de Deense international de deur zijn gewezen, de eerste Europese naam die aanslaat bij de beste voetballer van de kampioen van Nederland.


Of de onderhandelingen in de laatste dagen van de transferperiode tot een goed einde worden gebracht, hangt voor een groot deel af van de bereidheid bij de Engelsen om hun eerste bod aanzienlijk te verhogen. Tussen wat Ajax vraagt – een transferbedrag van 15 miljoen euro – en wat Tottenham Hotspur biedt – een bedrag van bijna 8 miljoen euro – zit nu nog een te groot gat.

Maar in het onderhandelingsspel tussen Ajax’ directeur Marc Overmars, Spurs-voorzitter Daniel Levy en diens technisch directeur Franco Baldini zal het gat de komende dagen nog wel kleiner worden gemaakt. De meest realistische prijs voor Eriksen wordt in het Europese clubcircuit geschat op zo’n 10 miljoen euro, omdat hij nog slechts een contract voor tien maanden heeft bij Ajax.

Tekst: De Telegraaf

Related posts