‘Hoger bod van Atlético op Alderweireld na akkoord met Man City’

Ajax kan binnenkort naar alle waarschijnlijkheid een hoger bod van Atlético Madrid op Toby Alderweireld verwachten. Volgens diverse Engelse en Spaanse media heeft de tweede club uit Madrid een akkoord met Manchester City over de verkoop van Martín Demichelis. Met de naderende transfer zou een bedrag van 4,7 à 5 miljoen euro zijn gemoeid; een hoger bedrag dan Atlético aanvankelijk voor ogen had.

Voor Atlético is een zomerse verkoop van Demichelis een goudmijn. De 32-jarige Argentijn tekende eerder deze zomer een contract in het Vicente Calderón, na zijn transfervrije vertrek bij Málaga. City-manager Manuel Pellegrini kent Demichelis van hun gezamenlijke periode in Zuid-Spanje en gaf de directie van the Citizens te kennen dat hij de verdediger per se wilde aantrekken, met een akkoord als gevolg. De gesprekken tussen Demichelis en City zullen waarschijnlijk geen problemen opleveren.

Nu Atlético twee miljoen euro meer toucheert voor Demichelis dan men aanvankelijk had ingeschat, ligt het voor de hand dat Marc Overmars wederom een belletje van zijn collega José Luis Caminero krijgt. Die stelde afgelopen week voor om voor een bedrag van 4,5 miljoen euro zaken te doen, maar daar stond de directeur voetbalzaken van Ajax absoluut weigerachtig tegenover. Overmars wil een vast bedrag van 7,5 miljoen euro, maar mogelijk neemt men genoegen met 6,5 miljoen euro plus enkele makkelijk haalbare variabele clausules of een eventueel toekomstig doorverkooppercentage.

Tekst: Voetbalzone

Related posts