Ajax A1 wint met ruime cijfers; B1 verliest

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag een ruime zege op NAC A1 in een bekerduel geboekt. De Amsterdammers kwamen al in de zesde minuut op voorsprong dankzij een goal van Acolatse. Twee minuten later werd de marge alweer twee dankzij een treffer van Vissers. De A1 bleef aanvallen en kwam voor rust ook nog op 3-0 dankzij een geplaatst schot van Menig. Vlak voor rust vond NAC nog wel de aansluitingstreffer, 3-1.

Na de thee bleven de Ajacieden het betere van het spel hebben. Zodoende kon wisselspeler Anderson, die koud in het veld stond, in de 67ste minuut tekenen voor de 4-1. Ook invaller Kishna kon na een mooie assist van Menig het net vinden. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal wist Cakmak de score zelfs naar 6-1 te tillen door de NAC-doelman met een mooi afstandsschot te verschalken.

Opstelling Ajax A1: Groothuizen, Lartey, Riedewald, v. Bruggen, Owusu, v.d. Boomen, Becker, Bakker, Menig, Vissers en Acolatse.

De Ajax B1 verloor zijn bekerduel tegen ADO Den Haag. Op de Toekomst liepen de Ajacieden met een 0-1 achterstand de kleedkamers in. Na rust kwam Ajax nog op gelijke hoogte met de ploeg uit Den Haag maar vlak voor het laatste fluitsignaal trok ADO de wedstrijd naar zich toe, 1-2.

Opstelling Ajax B1: v. Bladeren, v. Zweeden, Sidoel, Bergsma, Savastano, Eiting, Dilrosun, Rosario, Idrissi, Beek en Nouri.

Tekst: Ajaxshowtime