Kuipers blijft na zien van beelden achter beslissing staan: ‘Genoeg contact voor penalty’

Ajax werd zondagmiddag vroeg geconfrronteerd met een achterstand tegen feyenoord. Vervolgens zette Ajax de rotterdammers onder druk. De thuisploeg kreeg kans na kans, maar had een penalty nodig om op gelijke hoogte te komen. Viktor Fischer ging naar de grond na een vermeende overtreding van Ruud Vormer en Björn Kuipers blies op zijn fluit. Een juiste beslissing, vond de arbiter ook na afloop.

Kuipers zei voor de camera van FOX Sports dat hij geen twijfels heeft, hoewel de videobeelden niet erg duidelijk zijn. “Ik stond prima in positie en zag dat Ruud Vormer Viktor Fischer heel licht aantikte. Daardoor kwam Fischer ten val”, zei Kuipers. “Ik heb in de wedstrijd maar één moment, maar vanuit mijn positie heb ik het goed waargenomen. Fischer gaat vrij makkelijk liggen, maar er is contact. Genoeg voor een penalty.”

Kolbeinn Sigthórsson benutte het buitenkansje en kopte niet veel later ook de 2-1 binnen, wat de eindstand bleek te zijn. Voor de IJslander betekende het zijn eerste twee doelpunten van dit seizoen. Na twee wedstrijden staat Ajax op zes punten, terwijl de teller van feyenoord nog op nul staat.

Related posts