Bedroevende grasmat in Amsterdam ArenA. De Boer: ‘Ik schrok me zaterdag rot’

Ajax won zondagmiddag met 2-1 van feyenoord en deed dat op een bedroevend slechte grasmat. Al in de openingsfase van de Klassieker vlogen de plaggen gras in het rond en dat ging eigenlijk de gehele wedstrijd zo door. Frank de Boer baalde er van en is niet de enige.

Volgens de coach van Ajax zijn ook de grasmeesters van zijn club ‘helemaal superziek’ van de mat in de Amsterdam ArenA. “Voor de eerste wedstrijd van het seizoen stak het veld in een geweldige conditie”, zei De Boer tegen het ANP. “Maar ik schrok me zaterdag rot toen we in de ArenA gingen trainen. Toen was het allemaal nog veel erger dan vandaag.”

De grasmeesters van Ajax hebben de hele nacht doorgewerkt, in een poging het veld toch nog bespeelbaar te maken. Volgens De Boer heeft dat wel resultaat gehad. “Maar waarschijnlijk is vanwege de hitte de onderlaag los komen te zitten. Toch voel ik ook met ons grasteam mee. Ik weet hoe bewogen ze zijn”, besloot de oefenmeester.

Related posts