De Boer: ‘feyenoord heeft eigenlijk geen enkele kans gecreëerd’ (Incl. video)

Frank de Boer houdt gemengde gevoelens over aan de zege van Ajax op feyenoord. Zijn ploeg knokte zich knap terug na een vroege achterstand, maar had na rust net zo goed de voorsprong weer kunnen verliezen. Op conditioneel vlak zat een aantal spelers van de thuisploeg er namelijk volledig doorheen. Ajax speelde zichzelf daardoor uit de wedstrijd, vond de oefenmeester.

De Boer had echter het liefst gezien dat zijn spelers al voor de pauze korte metten hadden gemaakt met de tegenstander. “We kregen met een beetje geluk een penalty mee en maken een fantastische goal. Met een beetje geluk had het bij de rust 3-1 of 4-1 kunnen staan.” Omdat dat niet gebeurde, hield feyenoord hoop en bleef het tot aan het laatste fluitsignaal spannend in de Amsterdam ArenA.

“Het leek wel of sommige jongens er helemaal doorheen zaten na zo’n week met veel interlands”, aldus De Boer, die de zege voor zijn ploeg in gesprek met het ANP wel ‘terecht’ noemde. “Want zij hebben eigenlijk geen kans gecreëerd. Wij kregen de meeste kansen.”

Related posts