Fischer: ‘Ik zal niet vallen als het geen penalty is, dat zou ik nooit doen’ (Incl. video)

Hij scoorde niet en gaf geen assist, maar toch was Viktor Fischer zondagmiddag belangrijk voor Ajax in de Klassieker tegen Feyenoord. De aanvaller verdiende bij een 0-1 achterstand een strafschop, door naar de grond te gaan na vermeend contact met Ruud Vormer. De middenvelder van feyenoord ontkent dat hij Fischer geraakt heeft, maar daar denkt de Ajacied anders over.

Volgens Fischer was er wel degelijk sprake van een overtreding en dus kreeg Ajax volgens hem een terechte strafschop. “Ik wilde naar binnen gaan en dan schieten”, vertelde de Deen voor de camera van de NOS. “Toen raakte hij mij, dus het was een penalty. Ik heb niet getwijfeld, helemaal niet. Ik zal ook niet vallen als het geen penalty is, dat zou ik nooit doen.”

De spelers van feyenoord protesteerden hevig bij scheidsrechter Björn Kuipers, maar dat was volgens Fischer wel logisch: hij zei de frustratie te begrijpen, maar herhaalde dat de strafschop terecht gegeven was. Kolbeinn Sigthórsson benutte het buitenkansje en kopte even later ook de beslissende 2-1 tegen de touwen.

Related posts