Vermeer: ‘Na enkele seizoenen Ajax weet ik inmiddels hoe het werkt’

Kenneth Vermeer wil in een wedstrijd twee tot drie keer belangrijk zijn, maar vindt het ook niet erg als hij negentig minuten helemaal niet in actief hoeft te komen. Hij is naar eigen zeggen geen doelman die per se zes ballen uit de kruising wil plukken.

Op de vraag hoe moeilijk dat is, een wedstrijd keepen waarin de tegenstander er nauwelijks aan te pas komt: “Na enkele seizoenen Ajax weet ik inmiddels hoe het werkt: het gaat om een paar beslissende momenten dat je er moet staan”, vertelt Vermeer via de officiële kanalen van Ajax. “Dat maakt dat je niet kunt verslappen en continu geconcentreerd moet zijn.”

Vermeer weet precies hoe hij zichzelf bij de les houdt. Het spel van Ajax is gebaseerd op een keeper die meevoetbalt. “Dat betekent dat ik ver voor mijn doel speel en me veel bezig houd met het coachen van mijn verdediging. Dat houdt me scherp.” Vermeer heeft het liever niet druk. “Hoe minder ballen ik krijg, des te beter doen die andere tien het”, benadrukt de Oranje-international.

Tekst: Voetbalzone

Related posts