Van der Sar beseft: ‘Juist die ploegen kunnen het Ajax lastig maken’

Ajax speelt vrijdagavond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, vanaf 20.45 uur tegen Roda JC Kerkrade. De selectie van Frank de Boer is vrijwel intact gebleven en zodoende ligt de lat bij de regerend landskampioen nog hoger. “Dat er druk is hoort bij Ajax, daar zitten we niet mee”, claimt Edwin van der Sar.

“Ik ben wel benieuwd hoe de, nog steeds erg jonge, selectie hiermee omgaat”, vertelt de directeur marketing annex oud-doelman van Ajax via de officiële kanalen. “Want dat deze ploeg goed kan voetballen is al vaak genoeg bewezen.” In de ArenA staat Ajax tegenover een grillige tegenstander. Van der Sar weet dat de ploeg van Ruud Brood op de eerste speeldag bij de landskampioen weinig te verliezen heeft.

“En juist die ploegen kunnen het Ajax lastig maken. De oefenwedstrijden en de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal waren leuk, de Eredivisie is voor Ajax natuurlijk belangrijker”, benadrukt Van der Sar.

Tekst: Voetbalzone

Related posts