Flesje water zonder dop mag mee de Arena in

Natuurlijk geldt het warmteprotocol ook tijdens Ajax – Roda JC. De eredivisie wordt afgetrapt op misschien wel de warmste dag van het jaar en dat brengt gevolgen met zich mee.

Het meest ingrijpende gevolg betreft flesjes water. Die mogen, voor de verandering, mee naar binnen! Het personeel van de Amsterdam Arena pakt bij de ingangen geen drinken af. Per persoon wordt een flesje water toegestaan. Zonder dop dus. Om het gooien tegen te houden.

Het fijne van flesjes meenemen – zelfs zonder dop – is natuurlijk dat deze hervulbaar zijn. Een flesje water worden twee flesjes water, of zelfs drie of vier. Iedereen weet verder hoe het werkt. Er zijn ook vloeistoffen die eruitzien als water, maar anders smaken. En een extra dop is zo in je zak gestopt, maar ja. Daar wordt wel op gecontroleerd.

Ajax en de mensen van de Arena proberen een zo goed mogelijke luchtcirculatie op gang te brengen door waar mogelijk in het stadion de ramen en deuren open te zetten. Er staat gelukkig altijd wel een briesje rond de Arena, dus wie weet levert het iets op.

Hopelijk is het dak vrijdag wel open. Tijdens de strijd om de Johan Cruijffschaal was het dak dicht – er werd onweer voorspeld – waardoor de temperatuur flink opliep. Wie naar de overkant keek, leek bovenin het stadion zelfs een soort damp te zien. Zo warm was het.

De aftrap van Ajax – Roda is om 20.00 uur.

Tekst: Ajaxlife


Related posts