Gerucht: ‘Boerrigter naar Celtic’

De oefenwedstrijd tegen Osasuna was mogelijk de laatste wedstrijd van Derk Boerrigter in het shirt van Ajax. De aanvaller ontbrak zaterdagavond in de wedstrijdselectie voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal en gaat volgens TC Tubantia-verslaggever Engelbert Heideman naar Celtic. Dat meldt de journalist via Twitter. Boerrigter zou nog wel medisch gekeurd moeten worden.

De vleugelaanvaller heeft nog een eenjarig contract bij Ajax en hoeft niet te rekenen op een basisplaats, daar Frank de Boer de voorkeur geeft aan Viktor Fischer op links en Bojan Krkic op rechts. De coach was in het verleden al vaak kritisch over Boerrigter, die mede door blessureleed een teleurstellend seizoen achter de rug heeft. Ajax zou dan ook open staan voor een transfer.

Volgens Heideman zal Celtic 3,5 miljoen euro betalen voor de 26-jarige Boerrigter, die er nu 2 seizoenen in het eerste elftal van Ajax heeft opzitten. In Engeland is het bericht inmiddels ook opgedoken, maar helemaal verkeerd overgenomen: Sports Direct News meldt dat Celtic 3,5 miljoen euro wil betalen voor Fischer, maar het zou dus gaan om Boerrigter. Hij speelde tot dusver 47 competitiewedstrijden voor Ajax, waarmee hij tweemaal kampioen werd. Hij maakte in de Eredivisie twaalf doelpunten.

Tekst: Voetbalzone

Related posts