Wisselspelers in geheim oefenduel te sterk voor Willem II

Ajax legde zaterdagavond beslag op de Johan Cruijff Schaal, door met 2-3 te winnen van AZ. De volgende ochtend stond Frank de Boer alweer langs het veld: ditmaal bij een geheime oefenwedstrijd tegen Willem II. De Boer liet de spelers die zaterdag niet in actie kwamen tegen AZ wedstrijdritme opdoen tegen de degradant uit Tilburg. De Amsterdammers wonnen op De Toekomst met 3-1.

Mike van der Hoorn, die zaterdag verrassend genoeg niet eens bij de selectie zat voor het treffen met AZ, opende volgens het Brabants Dagblad de score. De van FC Utrecht overgenomen verdediger maakte met een rake kopbal zijn eerste doelpunt in een Ajax-shirt. De 2-0 kwam op naam van Tobias Sana, die Jens Podevijn dolde en in de korte hoek raak schoot.

In de tweede helft maakte Dries Wuytens de oefenwedstrijd weer wat spannender, door een vrije trap van de Braziliaan Renan Zanelli langs Jasper Cillessen te koppen, maar Thulani Serero bracht de marge terug op twee treffers. Dit bleek het slotakkoord te zijn. Ajax speelt aankomende vrijdag de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Eredivisie, thuis tegen Roda JC Kerkrade.

Opstelling Ajax tegen Willem II: Cillessen; Ligeon, Van der Hoorn, Denswil, Boilesen; Klaassen, Poulsen, Serero; Sana, Hoesen, De Sa.

Tekst: Voetbalzone

Related posts