‘Steenrijke Russen liepen al drie keer een blauwtje bij Eriksen’

Christian Eriksen is zo kritisch in de keuze voor een nieuwe club, dat de kans dat hij gewoon bij Ajax blijft steeds groter lijkt te worden. De middenvelder kon naar Bayer Leverkusen, maar liet de nummer drie van het afgelopen seizoen in de Bundesliga weten dat hij geen trek had in een overstap. Bayer is niet de eerste club die ondanks een lucratief salarisvoorstel een blauwtje loopt.

Voetbal International meldt dat Zenit Sint-Petersburg nu al drie keer heeft geprobeerd om Eriksen vast te leggen, de laatste keer een half jaar geleden. De Deens international voelt echter niets voor een verhuizing naar Rusland en aast op een topclub uit een grote Europese competitie. Komt de gewenste nieuwe club niet langs, dan blijft Eriksen in Amsterdam en zal hij zijn nog een jaar doorlopende contract bij Ajax verlengen, zo heeft hij al aangegeven.

De 21-jarige Eriksen heeft er drieënhalf jaar in het eerste van Ajax opzitten en zou nog in de belangstelling staan van Liverpool. Deze club speelt volgend seizoen weliswaar geen Europees voetbal, maar De Telegraaf meldde dinsdag nog dat Eriksen wel open zou staan voor een transfer naar de achttienvoudig Engels landskampioen. Volgens de middenvelder maakt hij bij Liverpool meer kans maakt op een vervolgstap naar de absolute top dan bij bijvoorbeeld Bayer Leverkusen.

Tekst: Voetbalzone

Related posts