Boerrigter: ‘Nu is iedereen lovend, maar dat kan zo weer minder zijn’

Er is werk aan de winkel voor Derk Boerrigter. De vleugelaanvaller van Ajax kende een wisselend seizoen en zag de concurrentie op zijn positie afgelopen zomer toenemen. Met name Barcelona-huurling Bojan Krkic vormt vanwege zijn veelzijdigheid een bedreiging. Tot nog toe werkt het enkel motiverend voor Boerriger, die zich momenteel met zijn ploeggenoten in het Twentse De Lutte voorbereidt op het nieuwe voetbaljaar.

De 26-jarige aanvaller was vorige week nog drie keer trefzeker in een oefenduel met RKC Waalwijk, terwijl Bojan zichtbaar nog moest wennen aan zijn nieuwe omgeving. Het seizoen is echter nog bijzonder pril en Boerrigter wil dan ook geen voorbarige conclusies verbinden aan zijn prima optreden. “Je bent zo goed als je laatste wedstrijd”, zegt hij op de website van zijn club.

“Nu is iedereen lovend en positief. Als je een keer wat minder speelt, zal dat minder zijn. Zo is voetbal ook wel weer”, aldus Boerrigter, die vorig seizoen moeite had zijn debuutjaar in Amsterdam te evenaren. Mede geplaagd door blessureleed kwam hij slechts tot zeventien competitieoptredens in de basiself. Frank de Boer bracht hem daarnaast dertien keer als invaller binnen de lijn.

Tekst: Voetbalzone

Related posts