De Boer koopt geen opvolger bij vertrek van Eriksen of De Jong

Frank de Boer vraagt zich af of Ajax echt nog versterkingen moet aantrekken voor het seizoen 2013/14. In de winterstop zei de trainer rekening te houden met een transfer van Toby Alderweireld, Christian Eriksen of Siem de Jong, maar tot nu toe vertrok nog niemand uit Amsterdam. Mocht dat nog gebeuren, dan staat in het geval van Alderweireld al een vervanger klaar. Voor de rest is De Boer wel tevreden.

De coach van de landskampioen zegt in Voetbal International dat er op het middenveld meer dan genoeg alternatieven zijn voor De Jong en Eriksen. De twee spelen al de nodige jaren bij Ajax en hebben inmiddels flink wat ervaring, maar er staan talenten klaar om de aanvoerder en spelmaker te vervangen. De Boer spreekt van ‘veel goede kandidaten’ in die linie.

“Davy Klaassen kan daar prima spelen, Thulani Serero en Lasse Schöne ook, Viktor Fischer is een optie. Ik zie weinig spelers bij andere clubs die voor ons van grote waarde kunnen zijn. Bovendien ontwikkelt Riechedly Bazoer zich goed. Die kan óveral spelen”, aldus de trainer. Hij nam Bazoer overigens niet mee richting het trainingskamp in De Lutte.

Tekst: Voetbalzone

Related posts