Ajax haalde sinds De Boer al 17 jonge toptalenten naar Amsterdam

De komst van Markus Bay (16) naar Ajax bevestigt dat de club bezig is ‘gaten in de jeugdopleiding’ op te vullen met binnen- en buitenlandse (top)talenten. Sinds Frank de Boer hoofdtrainer werd haalde Ajax maar liefst zeventien jeugdspelers, ruim genoeg om een heel jeugdelftal te vullen.

Er werd een doielman gehaald: Jan Vermolen (17) kwam over van FC Twente. Nathan Leyder (16), Riechedly Bazoer (16) en Ilan Boccara (20) zijn verdedigende voetballers. De nadruk van het Technisch Hart lijkt echter te liggen op het binnenhalen van talentvolle aanvallende middenvelders. Om een mogelijk vertrek van Christian Eriksen (21) in de toekomst op te vangen versterkte Ajax zich de afgelopen jaren met Lucas Andersen (18), Stanislav Lobotka (18), Dejan Meleg (18) terwijl ook Bay op het middenveld uit de voeten kan.

Met name aanvallend ingestelde spelers zijn in trek bij Ajax. Ajax haalde de afgelopen jaren bijvoorbeeld vijf spitsen. Marvin Höner (19), Sam Hendriks (18), Gino van Kessel (20), Ezra Walian (15) en Ottar Magnus Karlsson (16). Voor de flanken versterkte Ajax zich bovendien met Anwar El-Ghazi (18), Vaclav Cerny (15) en Moses Daddy-Ajala Simon (18)

Related posts