Ajax legt IJslander Ottar Magnus Karlsson(16) vast

Ajax heeft de zestienjarige IJslander Ottar Magnus Karlsson vastgelegd. De komst van de aanvaller zat al langere tijd in de pijpleiding, maar is donderdag pas officieel bevestigd door de regerend Nederlands kampioen. Karlsson is afkomstig van dezelfde club waar Kolbeinn Sigthórsson in zijn jonge jaren voor speelde: Vikingur Reykjavik.

Sigthórsson verliet die club op zijn dertiende voor HJK en trok op zijn zeventiende naar AZ; later koos hij voor Ajax. Zijn jonge landgenoot maakt nu echter rechtstreeks de overstap en sluit aan in de jeugdacademie in Amsterdam. Karlsson is niet het eerste tienertalent dat van buitenaf richting Ajax trekt. De club legde ook Riechedly Bazoer , Vaclav Cerný, Dejan Meleg en Nathan Leyder al vast.

De club zal op korte termijn daarnaast melding maken van de komst van ‘supertalent’ Moses Daddy-Ajala Simon uit Nigeria. Voorlopig blijft het echter bij het nieuws rond de zestien jaar oude Karlsson. “Ik hoop ooit in het eerste van Ajax te spelen”, zegt de lange aanvaller, die al richting de twee meter gaat. Of hij te vergelijken is met Sigthórsson laat Karlsson in het midden. “Dat is moeilijk te zeggen. Ik ben een iets ander type spits denk ik. Maar Kolbeinn is wel een voorbeeld voor me.”



Tekst: Voetbalzone

Zie ook eerdere berichten:
27-04-2013: Ajax heeft IJslandse spits Ottar Magnus Karlsson(16) bijna binnen
07-11-2012: Talentvolle IJslander Magnus Karlsson maakt indruk

Related posts