Overmars: ‘Ajax was al de club van Bojan’; Video’s interview en eerste training

Psv en feyenoord waren ook geïnteresseerd, maar Ajax presenteerde donderdag Bojan Krkic. Marc Overmars kon wel een paar redenen noemen waarom de 22-jarige aanvaller van Barcelona voor de Amsterdammers heeft gekozen.

“Ajax speelt Champions League en een speler wil op het hoogste niveau voetballen”, vertelde de directeur voetbalzaken van de Amsterdammers. “En toen Bojan klein was, was Ajax zijn club, hoorde ik. Bovendien hebben we snel gehandeld, we zijn direct naar Barcelona gevlogen om het rond te maken. Het is natuurlijk ook wel handig dat Frank de Boer en ik Barcelona kennen en dat alles vorig seizoen, toen we Isaac Cuenca huurden, perfect was geregeld. Zo kreeg Barcelona elke week een medisch rapport hoe hij ervoor stond. Dat zijn weliswaar details, maar voor een club wel belangrijk.”

Krkic ondertekende donderdag zijn huurovereenkomst voor komend seizoen, waarin een optie is opgenomen voor nog een jaar. Overmars ziet hem in eerste instantie als rechtsbuiten. “Maar je weet nooit hoe dat gaat lopen. Daarom is het fijn dat hij op meerdere posities voorin uit de voeten kan.”

De Spanjaard gold in de jeugdopleiding van Barcelona als een groot talent, maar de echte doorbraak in Catalonië bleef uit. De afgelopen seizoenen werd hij verhuurd aan AS Roma en AC Milan. Ook daar wist hij niet echt naam te maken. Overmars: “Bojan is nu 22 jaar, tijd om het etiket talent van zich af te schudden. Hij wil in de Champoins League laten zien wie Bojan Krkic is.”

Tekst: NuSport

Related posts