‘Ook Koeman mengt zich in strijd om Bojan’

De hoofdtrainers van de traditionele top drie in de Eredivisie hebben allemaal een verleden bij Barcelona. Nog voordat Phillip Cocu (1998-2004) en Frank de Boer (1999-2003) er aan de slag gingen, kende Ronald Koeman (1989-1995) er al enkele zeer succesvolle jaren. Koeman, die met feyenoord is begonnen aan de voorbereiding op zijn derde seizoen in rotterdam, wil nu net als De Boer en Cocu graag aankloppen bij zijn oude Spaanse liefde voor de huur van Bojan.

Dinsdagmorgen kwam al naar buiten dat de Barcelona-aanvaller bereid is een stapje terug te doen. Hij heeft volgens RAC1 best (tijdelijk) naar een mindere competitie te willen gaan, zolang hij maar iedere week aan bod komt in die competitie. De 22-jarige aanvaller was ook in het afgelopen seizoen bij AC Milan geen basisspeler en beseft dat hij speelminuten moet maken om zich weer in de kijker te spelen.

Eerder werd duidelijk dat zowel Ajax als psv voelt voor de huur van Bojan en volgens Marca mag feyenoord er inmiddels ook bij gezet worden. Koeman heeft nog verschillende contacten in Catalonië en zou welwillend staan tegenover Bojans komst naar De Kuip. De laatste jaren waren gehuurde spitsen uitermate succesvol in rotterdam-Zuid en de hoop is dat ook Bojan een voltreffer blijkt.

Het is echter niet gezegd dat het psv, Ajax of feyenoord zal lukken de 22-jarige Spanjaard op huurbasis te laten overkomen. AC Milan zou hem ondanks een mager seizoen nog eens willen lenen en ook Parma heeft belangstelling. In eigen land is bovendien Real Sociedad hoopvol dat het Bojan meer ervaring in de Primera División op mag laten doen. Een niet nader bekendgemaakte Franse club houdt hem tenslotte ook in de gaten.

Tekst: Voetbalzone

Related posts