Vink aan de slag met nieuwe lichting bij Ajax A2

Gery Vink zat vorige week maandagavond voor het laatst op de bank als trainer van Jong Ajax. Hoewel hij afscheid nam met een nederlaag, bewaart de oefenmeester vooral zoete herinneringen aan zijn tijd als coach van de beloften. Komend seizoen krijgt hij Ajax A2 onder zijn hoede.

Vink, die volgend seizoen de A2 weer onder zijn hoede neemt, heeft er tweeënhalf jaar op zitten als trainer van Jong Ajax. Zo trots als hij was bij zijn aanstelling, zo trots is hij nu, wanneer hij op het punt staat om het stokje over te geven aan zijn opvolger Alfons Groenendijk. ,,Drie kampioenschappen met het eerste elftal. Niet minder dan een eer dat ik daaraan mijn steentje heb kunnen bijdragen.’’ Maar bovenal was Vink voor een groot deel verantwoordelijk voor de doorstroming van talenten. Veel voormalige jeugdspelers hebben inmiddels hun debuut gemaakt in de hoofdmacht. Hij somt op: ,,Van Rhijn, Veltman, Ligeon, Blind, Lukoki, Denswil. In de jaren ervoor waren het er niet zo veel. Als je ziet hoe Stefano Denswil Niklas Moisander vervangt bij het eerste. Nou, dat maakt me trots.’’

Dat de spelers van Jong Ajax met veel genoegen terugkijken op de samenwerking met de trainer bleek afgelopen week wel tijdens het jaarlijkse uitje met het voltallige team en de stafleden. Het etentje in Amsterdam Zuid was niet alleen bedoeld om op een passende manier afscheid te nemen van het seizoen, maar stond ook in het teken van het afscheid van de trainer en enkele vertrekkende spelers zoals Mike Busse, Chiel Kramer en Miralem Sulejmani. De spelers ontvingen traditiegetrouw een Ajax-buste en laatstgenoemde nam tevens namens de supporters van Ajax een afscheidscadeau in ontvangst. Er waren na afloop lovende woorden van de spelers, allen maakten van de gelegenheid gebruik om niet alleen elkaar uitgebreid te bedanken, maar vooral de trainer voor de goede en leerzame periode.

Bron: Ajax.nl

Related posts