Real Madrid heeft interesse in Luis Suarez: Transfersom genoemd van 40 miljoen

Luis Suarez kan binnenkort wellicht zijn tanden zetten in een nieuw avontuur. Real Madrid zou interesse hebben in de oud-Ajacied. Dat schrijft de Spaanse krant Marca. Suarez was bezig aan een goed seizoen bij Liverpool, hij werd er met 30 doelpunten de topscorer van de club. Helaas eindigde zijn seizoen vroegtijdig omdat hij weer eens in een tegenstander besloot te bijten.

Liverpool-trainer Brendan Rodgers geeft toe dat er interesse is in het bijtertje. Hij zegt ook dat hij niet van plan is zijn sterspeler te laten vertrekken. Toch denkt Marca dat 40 miljoen euro genoeg moet zijn om Suarez over te nemen. Ajax kreeg in 2011 26,5 miljoen euro voor Suarez.

Tekst: AT5

Opmerking van de redactie:
Wij vonden, even helemaal los gezien van de bijt-incidenten, nog een leuk artikel in onze archieven over het oordeel van ‘de kenners’ Derksen en Van der Gijp over Suarez destijds. De heren zaten er volkomen naast:

In juni 2010 waren de analisten Rene Van der Gijp en Johan Derksen erg kritisch op Suarez, die toen bij Ajax speelde. De vraagprijs die Ajax in gedachten heeft voor de spits; veertig miljoen euro werd onrealistisch genoemd. ‘Deze vraagprijs van 40 miljoen is onrealistisch’, aldus Derksen in het programma over het optreden van de Uruguayaan tegen Frankrijk.

‘Weer hetzelfde verschijnsel dat zo’n speler in de Nederlandse competitie geweldig presteert en op een hoger niveau valt hij meteen door de mand. Hij is subtop en komt tekort bij de Messi’s. Dit gaat Ajax niet voor de hoofdprijs verkopen. Suarez mist de echte snelheid van Forlan, van Rooney. Alleen in de zestien meter is Luis levensgevaarlijk”, zo oordeelde Derksen. Ze zouden eigenlijk moeten wisselen, Anelka en Suarez. Dat Anelka bij Uruguay speelde en Suarez bij Frankijk. Ik had nog gebeld, maar het lukte niet’, zo vulde de altijd goedlachse Van der Gijp aan.

Related posts