Deelname Jong Ajax in Jupiler League heeft veel invloed op beleid Ajax

Jong Ajax speelt komend seizoen zeer waarschijnlijk in de Jupiler League. Dat roept nog een paar vragen op. AT5 somde hieronder de belangrijkste op.

Jong Ajax mag bijvoorbeeld niet promoveren, ook al zouden ze kampioen van de Jupiler League worden. Dan zouden Ajax en Jong Ajax namelijk in dezelfde competitie spelen en dat zou tot competitievervalsing kunnen leiden.

Maar wat als Ajax degradeert? Krijgen we dan wel Ajax – Jong Ajax? ‘Nee, dan degradeert Jong Ajax automatisch naar de beloftencompetitie’, laat de Coöperatie Eerste Divisie (CED) weten. ‘Het kan niet zo zijn dat het eerste en tweede in dezelfde competitie spelen.’

Stadion
En waar gaat Jong Ajax zijn wedstrijden spelen, gewoon op De Toekomst? ‘Je moet wel aan allerlei eisen voldoen’, zegt de woordvoerder van de CED. ‘Ik acht de kans groot dat het het stadion van Almere City zal zijn. Ik zou niet een ander alternatief weten.’

Switchen
Ook interessant is dat spelers niet zomaar tussen Ajax en Jong Ajax kunnen switchen buiten de transferperiode. Talenten die voor Jong Ajax spelen kunnen straks niet meer even een wedstrijdje meespelen bij het grote Ajax, iets wat juist bij Ajax vaak gebeurt.

Vijftien wedstrijden
En zodra een speler 15 wedstrijden heeft gespeeld voor het eerste elftal, mag deze speler niet meer spelen voor Jong Ajax. Spelers als Mounir El Hamdaoui kun je dus niet meer terugzetten naar Jong Ajax.

Tekst: AT5

Related posts