‘Ajax geïnteresseerd in topscorer psv A1: Albian Muzaqi’

Ajax is geïnteresseerd in Albian Muzaqi, de topscorer van de psv A1. De spits scoorde afgelopen seizoen vijftien goals voor het hoogste jeugdelftal van de Eindhovense club, dat onder leiding stond van Phillip Cocu.

Ajax stuurde meerdere malen scouts naar Brabant om de jonge aanvaller te bekijken. De Amsterdamse club is echter niet de enige geïnteresseerde buitenpartij: ook FC Twente bekeek Muzaqi en vanuit Duitsland is er concrete interesse van Bayer Leverkusen en Werder Bremen.

Muzaqi kreeg van psv onlangs een aanbieding voor een tweejarig contract. Het jeugdcontract van de speler loopt deze zomer af bij de club, waarna hij voor een opleidingsvergoeding van slechts 6.000 euro op te halen is door andere verenigingen, indien hij niet bijtekent.

Binnenkort zal Muzaqi over zijn toekomst beslissen. Saillant detail: op de site van de psv-jeugd valt te lezen dat ex-Ajacieden Luis Suárez en Zlatan Ibrahimovic zijn favoriete spelers zijn. Aankomend weekend zal hij met psv A1 op het Terborg Toernooi onder meer Ajax als potentiele tegenstander tegen kunnen komen.

Ajax lijkt op zoek te zijn naar een nieuwe spits voor Jong Ajax. Op de Copa Amsterdam deed de Duitser Marvin Höner al mee. Höner is afkomstig van Arminia Bielefeld en was eerder al op stage geweest in Amsterdam.

Tekst: AjaxShowtime

Related posts