Schöne: ‘Een hoop mensen vroegen wat ik bij Ajax kwam doen’

Lasse Schöne maakte in de zomerstop de overstap van NEC Nijmegen naar Ajax en groeide in Amsterdam uiteindelijk uit tot een belangrijke speler. Niet veel mensen hadden dat van tevoren gedacht, zo vertelde de Deen zelf aan Ajax TV.

“Ik kwam van een kleinere club en wist niet goed wat ik moest verwachten, ook al hoorde ik wel verhalen”, begon de Deens international. “Maar ik moet uiteindelijk zeggen dat ik me makkelijker bij Ajax aan kon passen dan dat ik dat bij NEC kon. Bij Ajax is er namelijk niemand in de kleedkamer die iemand anders niet mag. En het is fijn voor een speler dat het geen jaar duurt om je aan te passen. Voor mij was het heel makkelijk.”

Met zes doelpunten en 32 gespeelde competitiewedstrijden voor Ajax bleek Schöne dit seizoen een belangrijke speler voor de Amsterdammers. “Toen ik kwam, vroegen een hoop mensen wat ik hier kwam doen. Maar ik ben altijd in mezelf blijven geloven en ook de trainers geloofden in mij. Uiteindelijk heb ik veel speelminuten gekregen en daar ben ik de trainer ook dankbaar voor.”

Tekst: Soccernews

Related posts