De Jong: ‘Na de winterstop hebben wij constant gespeeld’

Aanvoerder Siem de Jong blikt in gesprek met Eredivisie Live terug op de laatste competitiewedstrijd en het afgelopen seizoen. De Jong noemde het een rare wedstrijd waarin iedereen wel winnen, maar het er niet altijd uitkomt. Al met al is de aanvoerder blij met de overwinning.

Soms waren we te slap’, aldus De Jong. ‘ Zo een week feesten kost ook kracht, maar het eind van de week hebben we wel naar de wedstrijd toegeleefd en nu is het seizoen voorbij’. De 24-jarige middenvelder vindt dat Ajax het afgelopen seizoen vooral na de winterstop constant heeft gespeeld, ondanks de slippertjes tegen Roda en ADO thuis. Volgens hem zijn zij dan ook de terechte kampioen.

De reden dat Siem de Jong werd gewisseld is omdat de aanvoerder op scherp stond en mogelijk de eerste wedstrijd van komend seizoen moest missen. Vanzelfsprekend werd er aangenomen dat hij ook komend seizoen dan bij Ajax blijft. ‘Er speelt momenteel nog niks, dus zoals het er nu naar uitziet speel ik ook volgend seizoen gewoon bij Ajax’, lacht De Jong.

Tot slot zegt hij nog wel dat hij komende zomer rustig gaat nadenken wat hij wil en welke clubs er komen. De voorkeur van De Jong gaat duidelijk uit naar Duitsland en Engeland. ‘Maar dan ligt het er ook aan welke club er komt.’

Tekst: AjaxShowtime

Related posts