De Boer: ‘Gespeeld als een waardig kampioen; erehaag was wel netjes geweest’ (Incl. video)

Trainer Frank de Boer was zondagmiddag tevreden over de manier waarop Ajax het seizoen afsloot. ‘We hebben weer gedomineerd, gecontroleerd en zeer terecht gewonnen’, zei hij na de zege op FC Groningen (0-2).

‘Het was toch even afwachten hoe een ploeg na zo’n feestelijke week reageert’, vervolgde De Boer die snel zijn handtekening zet onder een nieuw contract. ‘Maar op een cadeautje van Blind in de openingsfase na hebben we het goed gedaan. Dat waren we ook verplicht aan al die supporters van ons die weer naar Groningen zijn gekomen. Ze lieten zich weer 90 minuten horen. We hebben gespeeld als een waardig kampioen. Daar ben ik heel blij mee.’

Erehaag
Ajax kon bij de uitwedstrijd tegen FC Groningen niet genieten van een erehaag van de tegenstander. Frank de Boer vindt dat best een beetje jammer. “Het zou toch een teken van respect zijn voor de landskampioen”, aldus De Boer in gesprek met Eredivisie Live. “In Engeland is het traditie en het zou hier ook leuk zijn geweest. Maar goed, dan maar drie punten.” Ajax kreeg bij het betreden van het veld wel bloemen van de tegenstander. Groningen-directeur Hans Nijland vindt dat je een traditie uit Engeland ‘niet moet proberen te kopiëren’.



Tekst o.a: AD.nl

Related posts