Eriksen: ‘Wij waren dit seizoen gewoon het minst wisselvallig’

Ajax is nog maar een overwinning verwijderd van het derde kampioenschap op rij en kan de titel aankomende zondag, in de thuiswedstrijd tegen Willem II, binnenslepen. Dat zorgt voor toch wel wat frustratie bij psv-aanvoerder Mark van Bommel, die deze week stelde dat Ajax het kampioenschap te danken heeft aan het falen van psv. Daar is Christian Eriksen het niet mee eens.

De middenvelder van Ajax vindt zijn ploeg de terechte kampioen: “Omdat wij in dit rare seizoen het meest degelijk zijn geweest”, vertelt Eriksen aan Voetbal International. “Alle topploegen hebben de voorbije maanden veel punten laten liggen, maar wij waren het minst wisselvallig. Wat anderen roepen, maakt me niks uit. De ranglijst liegt niet, we hebben nu de meeste punten en als we morgen winnen verdienen we het kampioenschap.”

Voor de 21-jarige Eriksen zou het zijn derde en mogelijk ook laatste landstitel met Ajax kunnen betekenen. De middenvelder beschikt over een contract dat tot medio 2014 doorloopt en heeft er geen geheim van gemaakt dat hij wel wat voelt voor een stap hogerop. Eriksen speelde tot dusver 107 competitiewedstrijden voor Ajax, waarvan 22 in het lopende seizoen.

Tekst: Voetbalzone

Related posts