Babel: ‘Mijn waarde in het kampioenschap had veel groter moeten zijn’

Ryan Babel keerde deze zomer terug bij Ajax om zich in de kijker te spelen van een Europese club. De aanvaller kwam door blessureleed echter weinig in actie, waardoor hij niet tevreden kan zijn over zijn terugkeer.

“Ik wilde een win-winsituatie, door zelf veel te spelen en op die manier ook veel terug te geven aan Ajax. In het begin ging het heel goed en inmiddels ben ik gelukkig weer fit en probeer ik er in de laatste wedstrijden nog iets moois van te maken. Maar mijn waarde voor het elftal en mijn aandeel in het kampioenschap hadden veel groter moeten zijn. Maar ja, daar verander ik nu niets meer aan”, zo vertelde Babel op de officiële website van Ajax.

In het verleden had Babel nooit te kampen met blessures, maar dit seizoen werd hij veelvuldig getroffen. “In de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle raakte mijn schouder al na twee minuten uit de kom. Tijdens het revalideren kreeg ik vervolgens last van mijn knie. Het bleek dat ik me maar beter kon laten opereren, omdat het bijna onvermijdelijk erger zou worden als ik weer wedstrijden ging spelen.”

Babel is wel van mening dat hij veranderd is qua speelstijl. “Ik ben rustiger geworden in mijn spel. Dat is wat je met de jaren leert, dat je niet zomaar acties moet maken. Het juiste moment kiezen, dan je snelheid gebruiken, en tussendoor doseren. Terwijl ik gewend was alles op snelheid te doen. Dat was ook altijd gestimuleerd vanuit de coaches die ik tot die tijd had gehad.”

“Explosiviteit was mijn wapen, ze wilden dat ik dat zo vaak mogelijk in stelling bracht. Maar dat kun je nooit een hele wedstrijd volhouden. Laat staan meerdere wedstrijden achter elkaar. Daardoor was ik nooit over langere periodes heel constant in mijn niveau. Die continuiteit heb ik inmiddels wel gevonden”, sloot Babel zijn verhaal af.

Tekst: Soccernews

Related posts