Vol vertrouwen richting kampioensduel

Voor Ajax mag dan veel op het spel staan dit weekeinde, aan de vooravond van het kampioensduel met Willem II is spanning ver te zoeken op de Toekomst. Vrijdag werkten de Ajacieden op hun gemak toe naar zondag, de dag waarop ze voor het derde opeenvolgende jaar de titel kunnen bemachtigen.

De sfeer in het team? Die is goed, aldus aanvoerder Siem de Jong. ,,Er heerst veel vertrouwen. We hebben tegen NAC laten zien dat we ons onder de druk uit kunnen voetballen en zijn er klaar voor.’’ Hij vergelijkt de sfeer met vorig jaar. Toen was Ajax al officieus kampioen voordat het de beslissende wedstrijd van VVV won, waardoor er aanzienlijk minder druk op de ploeg lag. ,,De kampioenswedstrijd van het seizoen ervoor tegen Twente was veel meer beladen. Willem II is ook een ander soort tegenstander.’’

De Tilburgers staan onderaan en zijn bij verlies veroordeeld tot de Jupiler League. Desondanks verwacht De Jong dat de ploeg van Jurgen Streppel een behouden strijdwijze hanteert op bezoek in de ArenA. ,,Ik denk niet dat ze vol op de aanval spelen. Eerder verdedigend en loerend op de counter.’’ Het is aan Ajax om het verzet zo snel mogelijk te breken. ,,Maar lukt dat niet, dan moeten we vooral niet gefrustreerd raken.’’

De Jong heeft een eer hoog te houden zondag. De afgelopen twee seizoenen wist hij telkens tweemaal te scoren in de kampioenswedstrijd. Een leuke bijkomstigheid, vindt hij, maar veel doet het hem niet. ,,Het is al wat als je drie keer achter elkaar kampioen wordt.’’

Tekst: Ajax.nl

Related posts