Ajax en Everton starten voetbaltalentenjacht in China (Incl. foto)

Ajax en het Engelse Everton hebben vandaag tijdens een persconferentie in China de lancering van het televisieprogramma “Football Dream” bekendgemaakt. Dit programma is een talentenjacht met als doel de beste jeugdvoetballer van China te vinden.

De kandidaten moeten uit de leeftijdscategorie van veertien tot zeventien jaar komen. Zestig spelers zijn reeds geselecteerd aan het programma, dat door liefst 1,2 miljard Chinezen kan worden gevolgd. De winnaar krijgt een stageplaats in de jeugdopleiding van Ajax of Everton. “Het televisieformat van Football Dream sluit perfect aan bij de kernactiviteiten van Ajax”, vertelt directeur marketing Edwin van der Sar.

Van der Sar vertelt dat opleiden van jonge voetbaltalenten ‘de levensader’ van Ajax is. “Daarnaast is China een van de grootste en meest belangrijke landen ter wereld. We voelen ons als Ajax zijnde dan ook vereerd dat we ons bij Football Dream kunnen aansluiten.”Ronald de Boer en Edwin van der Sar in China – foto: https://twitter.com/FrankRonald1970


Tekst: Elfvoetbal

Related posts