Gerucht: ‘Barcelona wil heel ver gaan voor De Boer’

Terwijl hij zelf juist aangeeft de komende jaren nog bij Ajax te willen blijven (zie vorige bericht) wil Barcelona Frank de Boer komende zomer als nieuwe trainer aanstellen, zo meldt Sport1. De clubleiding van de Catalanen is steeds minder tevreden over Tito Vilanova, maar wil de huidige hoofdcoach wél in een adviserende rol behouden voor de Spaanse club.

Barça is uitermate gecharmeerd van De Boer, die waarschijnlijk komend weekend met Ajax zijn derde landstitel op rij pakt. De visie en speelstijl van Johan Cruijff, zijn verleden bij Barcelona en de uitstekende prestaties met Ajax zijn de redenen de Nederlander te halen. De Boer begon eind 2010 als hoofdcoach in De Arena.

De Catalanen zijn bereid heel ver te gaan. Het tot medio 2014 durende contract willen ze afkopen voor 5 miljoen euro en daarnaast blijft Isaac Cuenca nog een jaar bij Ajax, terwijl Barça het hele salaris van de huurling betaalt. Ook Marc Muniesa zou tijdelijk de overstap naar Amsterdam maken bij een vertrek van Toby Alderweireld.

Tekst: Sport1

Related posts