De Boer: ‘Wil graag nog een paar jaar verder bij Ajax’

Komende zondag kan Frank de Boer zijn derde landstitel op rij pakken. De successen van de voormalig Oranje-international zijn inmiddels ook in het buitenland opgevallen, dus is het niet vreemd dat De Boer met tal van clubs in verband gebracht wordt. De trainer van Ajax hecht daar echter geen waarde aan en focust zich op een verlengde periode bij Ajax.

“Mijn contract loopt na dit seizoen nog een jaar door en we willen verder met elkaar. Dat komt goed”, vertelt De Boer in een interview met Voetbal International. “Ik wil graag nog een paar jaar verder bij Ajax. Als we elkaar kunnen vinden in een driejarig contract, ben ik na afloop zesenhalf jaar trainer hier. Dan ben ik aardig op weg naar die tien jaar waar ik het bij mijn aanstelling over had. Na dit seizoen gaan we om de tafel zitten. Honderd procent.”

Beleefdheid
De toenemende interesse van clubs uit het buitenland doet De Boer vooralsnog niets. “Alleen Liverpool was concreet. Of het betrof clubs die zijdelings informeerden bij mijn zaakwaarnemer. Toen Liverpool belde, heb ik uit beleefdheid een dag bedenktijd gevraagd”, aldus De Boer. “Maar eerlijk gezegd wist ik al meteen dat ik niet bij Ajax weg wilde. Terwijl Liverpool een mooie club is waar ik met mijn voetbalvisie goed zou kunnen werken. Maar ik ben daar nog niet aan toe.”

Tekst: Soccernews

Related posts