Jong Ajax wint van Jong Sparta maar opnieuw blessure voor Gabri

Jong Ajax heeft op De Toekomst het duel tegen Jong Sparta met 2-0 gewonnen. Darko Bodul en Siem de Jong waren de doelpuntenmakers voor Jong Ajax. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Toch moesten de Amsterdammers een forse tegenvaller incasseren:1 Gabri moest namelijk in de 37sye minuut met een, op het eerste oog ernsitge enkelblessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Siem de Jong.

Ajax speelde met veel spelers uit het eerste in de basis en op de bank. Toch was de eerste helft dramatisch, in een veel te laag tempo. In de tweede helft begon coach Adrie Koster met Darko Bodul voor Dario Cvitanich en Toby Alderweireld werd vervangen door Jan-Arie van der Heijden. Adrie Koster zal in de rust een donderspeech gehouden hebben, want Ajax kwam een stuk feller uit de kleedkamer. Het rseulteerde direct in enkele goede kansen. In de 68e minuut kwam Jong Ajax goed weg toen keeper Sergio Padt onbesuisd ver zijn doelgebied uitkwam, een overtreding maakte, maar hiervoor niet bestraft werd. Uit de counter wist Darko Bodul fantastisch raak te schieten, 1-0. Niet veel later zorgde Siem de Jong, op aangeven van Vertonghen, voor een prachtige treffer; 2-0. Daarna had Ajax nog enkele kansen om verder uit te lopen maar o.a. de lat stond meer Ajax-treffers in de weg.

Nog één punt
De ploeg van Adrie Koster heeft nog één punt nodig voor de titel. De voorsprong op nummer twee Jong Feyenoord is met nog drie duels te gaan negen punten. De Rotterdammers speelden maandag 1-1 gelijk tegen Jong RKC Waalwijk. De Amsterdamse Beloften kunnen de eerstvolgende wedstrijd; maandag 20 april, kampioen worden. In Eindhoven is dan Jong PSV de tegenstander.

Sergio Padt; Bruno Silva, Rasmus Lindgren, Toby Alderweireld, Robbert Schilder; Jan Vertonghen, Daley Blind, Gabri; Javier Martina, Dario Cvitanich en Jeffrey Sarpong.
Wissels: Roy Ouwerkerk, Darko Bodul, Siem de Jong, Jan-Arie van der Heijden, Nathaniel Will, Daylon Claassen en Danilo Sousa Campos.