Van Basten plaatst Ajax in underdog-positie

Marco van Basten heeft Ajax vanavond op de persconferentie in Marseille in een underdogpositie geposteerd. De oefenmeester baseert deze positie op basis van de begroting van Ajax als Olympique Marseille. Waar Ajax dit seizoen gezichtverlies leed bij Heerenveen (5-2), Volendam (1-0 beker), Vitesse (4-1), Willem II (2-1), ADO Den Haag (1-1), presteert het buiten de landsgrenzen boven verwachting.

De ploeg bood meer dan goed partij aan Aston Villa (2-1), nog altijd de nummer vier van de sterke Premier League. Ajax won ook bij de Duitse kampioenskandidaat Hamburger SV (0-1) en bleef supersub van de serie A; Fiorentina, in Florence eveneens de baas (0-1).

Geen verklaring
Trainer Marco van Basten heeft geen echte verklaring voor het vaak degelijke spel van zijn ploeg in de UEFA Cup. ‘Wist ik maar waarom we in de Eredivisie niet minder kwetsbaar waren. Misschien scheelt het dat we het spel in het buitenland niet altijd hoeven te maken. Daarbij moeten we ook niet overdrijven. We hebben die ploegen nu ook weer niet van het veld geblazen. Zeker bij Fiorentina hebben we mazzel gehad’.

Van Basten benadrukt dat, ondanks Ajax knap won van Fiorentina, er in Europees verband steeds minder verassingen te noteren zijn. ‘Wie het meeste geld heeft wint vaak. Negen van de tien clubs met de hoogste begroting zitten nog in de Champions League. Wat dat betreft is het ook vervelend dat Olympique Marseille bijna het dubbele van Ajax te besteden heeft’ (130 miljoen euro).

Related posts