Suárez wil blijven voor de fans maar hoopt ook op avontuur bij Barça of Real

Ajax vreest een vertrek van uitblinker Luis Suárez, maar de Uruguayaan ziet een avontuur in Spanje bij topclubs FC Barcelona of Real Madrid wel zitten. “Ik heb nog een contract voor 3,5 jaar. Voor de supporters, de mensen bij Ajax, zou ik best willen blijven”, verklaart Suárez aan OnsOranje.nl. “Maar mijn droom is spelen voor een grote club in Spanje. Barcelona of Real Madrid, bij Klaas”.

De Uruguayaanse vleugelaanvaller weet echter niet of hij volgend seizoen al in Spanje te bewonderen is. “Dat is voetbal, heel onzeker. Maar op mijn curriculum vitae zou het wel heel goed staan als ik dan kampioen met Ajax zou zijn geworden”, hoopt hij.

Suárez ziet zichzelf niet als de opvolger van Klaas-Jan Huntelaar als aanvalsleider bij Ajax. ,,Niemand is numero uno in de spits. Het is niet belangrijk dat Suárez of Darío topscorer wordt, maar dat het team wint. Wij hebben wel een klik samen. We spreken dezelfde taal en helpen elkaar. Als ik een assist geef of Darío meer laat scoren, is dat goed voor Ajax.”

Related posts