Anita in de basis tegen Slavia Praag

Vurnon Anita maakt vanavond tegen Slavia Praag rechts op het middenveld zijn opwachting in de basis van Ajax. Marco van Basten heeft door de blessures van Eyong Enoh en Rasmus Lindgren niet veel smaken over. Gabri is fit, maar niet speelklaar. “Hij is de laatste maanden veel geblesseerd geweest en zal eerst ritme moeten opdoen”, aldus de trainer die tegen de Tsjechen lijkt te kiezen voor een 3-4-3-formatie met Jan Vertonghen als extra middenvelder.

Na het eerdere nieuws dat Ajax Kennedy Bakircioglu, Dennis Rommedahl en Javier Martina hoopt te verkopen en Anita – voor wie wél toekomst is in Amsterdam – mag worden verhuurd, zei Van Basten ook met Robbert Schilder en Siem de Jong te hebben gesproken. “We gaan even kijken wat goed is voor die jongens en goed is voor de club. Als Siem blijft spelen, is het wenselijk dat hij blijft. Met Leonardo hebben we niet gepraat. Hij mocht in de zomer weg, maar nu willen we hem houden.”

Opstelling Ajax: Vermeer; Van der Wiel, Oleguer, Vermaelen; Anita, Vertonghen, De Jong, Emanuelson; Suarez, Cvitanich, Sulejmani.

Related posts