Ajax begint nieuwe seizoen met fiasco: Nederlaag in Tilburg: 2-1

Ajax is de nieuwe voetbalcompetitie met een fiasco begonnen: In Tilburg werd met 2-1 verloren van Willem II. Na de eerste helft in Tilburg leek er voor de Amsterdammers geen vuiltje aan de lucht, maar na de onderbreking zorgde de thuisploeg voor de ommekeer: 2-1. Debutant Evander Sno kreeg ook nog een volkomen onterechte rode kaart maar gezien het vertoonde spel was de nederlaag volkomen terecht.

Tot aan de openingstreffer van Miralem Sulejmani hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht. Een schot van Klaas-Jan Huntelaar werd door Maikel Aerts tot hoekschop verwerkt, terwijl een schotje van Urby Emanuelson naast ging. Frank Demouge dook voor het doel van Maarten Stekelenburg op, maar de aanvaller stond buitenspel.

Na iets meer dan twintig minuten spelen was het dan toch raak. Aerts had geen antwoord op een fraai en ziedend afstandsschot van Sulejmani. Mehmet Akgün had een goede kans op de gelijkmaker, maar Stekelenburg redde uitstekend. Luis Suárez had vervolgens tot twwe maal toe de kans om Ajax veilig te stellen maar was te zelfzuchtig of tot onnauwkeurig.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Willem II kwam op gelijke hoogte: Uit een hoekschop van Said Boutahar kopte Demouge de bal achter Stekelenburg. De treffer schudde Ajax niet wakker maar zorgde juist dat Willem II het betere van het spel kreeg. Akgün kreeg de bal met enig geluk voor de voeten en prikte hem langs Stekelenburg: 1-2.

De jacht van Ajax op de gelijkmaker werd verstoord door een rode kaart voor Evander Sno. De middenvelder kreeg een volkomen onterechte rode kaart na een luchtduel met Akgün waarvan er zo’n tien per wedstrijd plaats vinden. In ondertal kregen Suárez en invaller Dario Cvitanich nog een kans, maar het resultaat bleef uit.


De warming up


Het volle uitvak


Opkomst van beide teams


Sulejmani haalt uit en scoort: 0-1


De vreugde wordt gedeeld met de fans
De avond ervoor nog actief bij Lucky Ajax: Michel Kreek


Dit is slechts geel


En hiervoor geeft blinde Vink rood???!!


Ja ja Marco: Wen er maar vast aan: Zo slecht is de Nederlandse arbitrage heden ten dage!


De eerste wedstrijd: De eerste nederlaag

Willem II-Ajax 2-1 (0-1)
23. Sulejmani 0-1
47. Demouge 1-1
65. Akgün 2-1)

Scheidsrechter: Vink
Toeschouwers: 14700
Kaarten: Geel: Veloso, Muhamadu (beiden Willem II) Rood: Sno (Ajax)

Opstelling Willem II: Aerts , Janse , Schenkel , Swinkels , Veloso , Messoudi (46. Muhamadu ), Mathijssen , Kargbo , Boutahar , Akgün (85. Deul ) en Demouge (90+2. Mourad )

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Silva (69. van der Wiel), Presas, Vermaelen, Vertonghen, Lindgren, Emaluelson (68. Sarpong), Sno, Suarez, Huntelaar en Sulejmani (66. Cvitanich)

Related posts