Paling van Praag zit weer op het pluche

Michael van Praag is de nieuwe voorzitter van de Nederlands voetbalbond. De voormalig Ajax-preses werd woensdagavond in Zeist door een nipte meerheid (32) van de zestig stemmers verkozen als opvolger van de in april overleden Jeu Sprengers. Zijn tegenkandidaat Jan-Willen Hoogendoorn ontving 28 stemmen. Nadat de winnaar van de tweestrijd bekend was geworden, sprak de 61-jarige Van Praag tijdens de buitengewone vergadering van de KNVB de intentie uit er ‘een fantastisch swingende tent van te maken’.

Sterke punten bij de kandidaatstelling van Van Praag waren met name de vele internationale contacten, die hij voor een groot deel opdeed in zijn tijd als voorzitter van Ajax. Tussen 1989 en 2002 beleefden de hoofdstedelingen vele grote (internationale) successen met de geboren Amsterdammer aan het roer.

Daarnaast worden ook zijn ingangen bij zowel de FIFA als de UEFA aangemerkt als pre’s. Bij het binnenhalen van de organisatie van het Wereldkampioenschap van 2018 zouden die connecties voor Nederland wel eens de doorslaggevende factor kunnen betekenen, zo luidde de motivatie van de voor-stemmers.

Bron: Voetbalzone.nl

Related posts