Donovan Slijngard tekent nieuw contract bij Ajax

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Donovan Slijngard over een nieuw contract, zo meldt de club op Ajax.nl. De 20-jarige linksback verbindt zich tot 1 juli 2009 aan de Amsterdammers. ‘Dit contract maakt duidelijk dat Ajax in Donovan gelooft,’ licht technisch manager Danny Blind toe. Slijngard zette zijn eerste stappen als voetballer bij het Amersfoortse Coby Boys. waarna hij sinds 1996 vanaf de E2 alle jeugdelftallen heeft doorlopen. Na seizoen 2005/’06 werd hij gekozen tot Talent van het Jaar van de jeugdopleiding. In 2007 werd de geboren Amsterdammer een half seizoen verhuurd aan FC Groningen.

Het afgelopen voetbaljaar was de linksback de vaste aanvoerder van Jong Ajax voordat hij op 18 mei debuteerde in het eerste tijdens de play-offwedstrijd tegen FC Twente (0-0). Hij speelde een verrassend goede wedstrijd. ‘Komend seizoen wil ik laten zien dat ik er echt bij hoor,’ kijkt Slijngard vooruit. ‘Ik ga er keihard voor vechten en kijk al uit naar de eerste training op 14 juli.’

Volgens Blind is het nu aan Slijnard om zijn kwaliteiten te tonen. ‘Donovan heeft er al een keer aan mogen ruiken bij het eerste. Nu is het aan hem om zich als verdediger door te ontwikkelen. Hij is een linksbenige verdediger met voetballend vermogen. Een speler die aanvallend ingesteld is en bij wie ook de snelheid in orde is.’

Concurrentie
Blind ziet komend seizoen zeker kansen voor de verdediger. Onder de nieuwe hoofdtrainer Marco van Basten mag Slijngard proberen een vaste plek in het elftal af te dwingen. Blind: ,,De concurrentie is er natuurlijk op zijn positie. Het zal niet makkelijk zijn om de strijd aan te gaan met Urby Emanuelson en Jan Vertonghen. Al kunnen zijn ook op andere posities uit de voeten. Toch liggen er komend seizoen zeker in de voorbereiding mogelijkheden voor Slijngard. Ook omdat sommige jongens met de Nederlandse of Belgische ploeg aan de Olympische Spelen mee doen.’’

Zie ook eerdere berichten:
16 mei 2008: Koster haalt Slijngard bij selectie voor duel tegen Twente
14 mei 2008: Van Basten geeft Slijngard kans in A-selectie tijdens voorbereiding
30 april 2008: Vitesse aast op Donovan Slijngard
10 maart 2008: Slijngard kan jaar verlengen maar heeft clubs voor het uitzoeken
1 maart 2008: Zaakwaarnemer: ‘Ajax wil verder met Slijngard’
31 mei 2007: Slijngard: Verlengen, weg of anders nog jaar naar Jong Ajax
10 april 2007: Slijngard: Verlengen, weg of anders nog jaar naar Jong Ajax
04 april 2007: Slijngard wilde niet spelen met Groningen tegen Jong Ajax
29 januari 2007: Donovan Slijngard vertrekt op huurbasis naar FC Groningen
7 juli 2006: Donovan Slijngard gekozen tot Ajax Talent van het jaar
29 maart 2006: Ajax maakt contracteren Donovan Slijngard bekend

Related posts