‘Napoli wil Emanuelson aantrekken’

Het Italiaanse Napoli wil Urby Emanuelson aan zich binden. Dat staat dinsdag in de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport. De eerste optie is Daniele Mannini van Brescia, maar aan hem hangt een prijskaartje van 8 miljoen euro. Mocht de transfer niet doorgaan, wil Napoli haar blik verleggen naar Emanuelson. Ook Marek Cech van FC Porto zou nog in beeld zijn als mogelijke nieuwe linksback.

Probleem is wel dat Napoli zich heeft geplaatst voor de Intertoto Cup en volgende maand al aan de bak moet, als Emanuelson zich met het Olympisch elftal voorbereid op de Olympische Spelen in Peking. De verdediger, die gisteren zijn 22e verjaardag vierde, heeft nog een contract tot medio 2011 in Amsterdam. Hij behoorde aanvankelijk tot de voorselectie van Oranje, maar viel drie weken voor het begin van het toernooi. af.

Afgelopen winterstop trok Tottenham Hotspur aan de bel voor Emanuelson. De Engelsen zouden naar verluidt zo’n 6 miljoen euro hebben willen betalen voor hem. Ajax hield echter de boot af.

Zie ook eerdere bericht:
‘Emanuelson wil naar Tottenham en hoopt alsnog op medewerking Ajax’

Related posts