‘Ajax meldde zich voor Ivanschitz’

Ajax heeft zich onlangs gemeld bij Red Bull Salzburg voor spelmaker Andreas Ivanschitz. Dat schrijft Voetbal International in de speciale EK-editie. De 24-jarige Oostenrijker staat nog altijd onder contract in Salzburg, maar speelde de afgelopen twee seizoenen in Griekenland voor Panathinaikos. De club van de nieuwe trainer Henk ten Cate heeft een optie tot koop op Ivanschitz, die 39 interlands voor Oostenrijk achter zijn naam heeft staan.

Ivanschitz wordt volgens VI ook wel vergeleken met David Beckham, vanwege zijn spel, de aandacht en de wijze waarop hij omgaat met pers en supporters. Voor Red Bull Salzburg speelde hij slechts dertien wedstrijden, waarin hij één keer scoorde. In de Griekse hoofdstad Athene is Ivanschitz echter helemaal opgebloeid en verbaasde hij de Panathinaikos-fans met zijn technisch begaafde spel en spectaculaire goals.

De grote vraag is nu waar de technisch begaafde Ivanschitz na de zomer speelt. Een goed EK zou de marktwaarde van de linkspoot kunnen verhogen, maar na de 0-1 nederlaag tegen Kroatië lijkt de kans klein dat Oostenrijk het ver zal schoppen in het toernooi. Overigens werd Ivanschitz al eerder in verband gebracht met Ajax.

Zie ook eerdere bericht:
30-04-2008:

Related posts