Bouhlarouz door Van Basten naar Ajax?

Khalid Boulahrouz maakt na het EK wellicht de overstap naar Ajax. Dat wist Barbara Barend dinsdagochtend te melden in het radioprogramma van Ruud de Wild op Q-Music. Volgens Barend is de kans zeer groot dat Boulahrouz met het Nederlands Elftal meegaat naar het toernooi in Oostenrijk en Zwitserland.

“Oranje zit dun in de verdedigers, nadat Van Basten spelers als Emanuelson en Jaliens heeft laten afvallen”, weet de journaliste. “Ik verwacht daarom zeker dat Van Basten ervoor zal kiezen Boulahrouz mee te nemen. Sterker nog, ik denk dat hij hem na het toernooi direct meeneemt naar Ajax.”

Boulahrouz zelf zegt in een interview met Sportweek dat als hij ooit zou willen terugkeren naar de Eredivisie, dat zijn voorkeur naar Ajax uit gaat. In een interview met Sportweek onthult de verdediger dat de Amsterdamse club toch iets speciaals voor hem blijft. “Ajax is een fantastische club, net als PSV en Feyenoord, hoewel het de laatste jaren wat minder gaat met die club,” aldus Boulahrouz. “Toch zal ik diep in mijn hart altijd een lichte voorkeur voor Ajax blijven houden. Al was het alleen maar omdat ik daar vroeger in de jeugd heb gespeeld.”

Het afgelopen seizoen speelde Boulahrouz voor Sevilla, maar vanwege blessureleed kwam de international nauwelijks in actie. Boulahrouz staat nog tot medio 2010 onder contract bij Chelsea, maar speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Sevilla. “Toch, met alle respect, ik wil niet denigrerend spreken over de Eredivisie; maar er zijn natuurlijk interessantere competities dan de Nederlandse.”

Related posts