Stuttgart is vierde club op ‘zakkenvul-toernooi’ in Dubai

Interim-trainer Adrie Koster gaf vorige week nog aan dat de reis naar Dubai wat hem betreft niet had gehoeven, maar begreep tegelijkertijd dat de commerciële belangen voor Ajax in het Midden-Oosten te groot zijn om niet te gaan (zie eerdere bericht). En dus speelt de huidige nummer één van de eredivisie begin januari samen met de Italianen van Internazionale, het Braziliaanse Internacional en het Duitse VfB Stuttgart een toernooitje in de Verenigde Arabische Emiraten. De eerste drie namen waren al langer bekend.

Stuttgart is pas onlangs toegevoegd aan dit select gezelschap dat zich in de handen kan gaan wrijven: De winnaar van het toernooi ontvangt maar liefst 1 miljoen dollar, de nummer twee 700.000 dollar, de nummer drie 500.000 dollar en zelfs de ‘slechtste’ deelnemer gaat nog met 300.000 dollar naar huis.

Marcus Keane, marketing en salesmanager van Ajax, liet eerder weten dat dit tripje gemaakt werd ‘om de grote schare fans in Dubai tevreden te stellen. Dus we zijn blij om daar te kunnen zijn en te spelen tegen enkele van de beste teams voor een publiek dat van voetbal houdt.” Tuurlijk Marcus, tuurlijk; alles alleen maar om de fans tevreden te stellen, tuurlijk! Niks mis mee dat je er heen gaat om je zakken te vullen maar geef dat dan gewoon toe en kom niet aan met zo’n lul-verhaal (zie ook al eerdere bericht!

Related posts