Ten Cate wil nog een pinchhitter en heeft hem al op het oog

Trainer Henk ten Cate wil zijn ploeg zo snel mogelijk met een centrumspits versterken. ,,Ik ben heel blij met de huidige selectie”, stelde de oefenmeester tijdens de persconferentie roond de eerste training van de Amsterdammers. ,,Maar er moet nog een spits bij. Zo’n jongen die een wedstrijd die op slot zit toch nog kan beslissen. We hebben al iemand op het oog. Even afwachten dus.” Volgens een tip die wij kregen polste Ajax onlangs Shota Arveladze al voor een dergelijke rol(zie bericht). Maar in het geruchtencircuit doen ook de namen van Kanu en Allback de ronde.

Ten Cate verklaarde donderdag na de drukbezochte eerste training van Ajax voor het nieuwe seizoen dat zijn ploeg sterker is geworden. ,,De belangrijkste spelers zijn vooralsnog gebleven. Zoals het er nu uitziet blijft ook Wesley Sneijder. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee.”

Ajax versterkte zich voor dit seizoen met Kennedy Bakircioglu, Laurent Delorge en reservedoelman Erik Heyblok. Jan Vertonghen en Robbert Schilder keren na een huurovereenkomst terug in Amsterdam. Verdediger Jürgen Colin mag de komende weken een contract verdienen. Ook jeugdspelers Gregory van der Wiel, Vurnon Anita, Mitchell Donald en Jeffrey Sarpong maken deel uit van de selectie van het eerste elftal.

Leonardo
De oefenmeester liet verder tijdens de persconferentie weten dat het herstel van Leonardo voorspoedig verloopt. De Braziliaan kampt met een ernstige blessure aan zijn knie, maar inplaats van de voorgeschreven negen maanden, zal de revalidatie ongeveer zes maanden in beslag nemen.

Related posts