Nog één week voor de start van het nieuwe seizoen

Volgende week donderdag 5 juli gaat het nieuwe seizoen voor de Ajax selectie weer beginnen, en laten we de voetballoze periode weer achter ons. Nou ja, voetballoos was het nu ook weer niet. Er was natuurlijk ook nog het EK onder 21 waar een aantal leuke wedstrijden te aanschouwen waren, al blijft het natuurlijk maar het Nederlands elftal en was het geen Ajax!!

De voorbereiding op het nieuwe seizoen start dus op 5 juli met een open training, die kan worden bijgewoond vanaf een tribune op het trainingsveld (dus geen loop door het Amsterdamse bos). Het is de bedoeling dat de selectie dan zo compleet mogelijk is en dat er direct vanaf 5 juli wordt gewerkt aan het team dat medio 2008 de 30ste landstitel moet gaan halen.

Alle Ajax-spelers die bij het EK onder 21 waren hebben nog een aantal dagen extra vakantie, maar de rest van de spelers moet zich op 5 juli melden. Als je zo je oor te luister legt in het Ajax kamp hoor je veel geluiden dat Ajax nog een aantal spelers moet vast leggen. Maar is dat eigenlijk wel zo?? Op dit moment heeft Ajax nog geen enkele vaste waarde verkocht. Ook niet Sneijder, Huntelaar, Perez of De Mul. De laatste twee lijken wel te zullen vertrekken, maar het is nog altijd niet zeker. Er zijn 2 aankopen zeker, en dat zijn Kennedy Bakircioglu en Delorge. Er zijn daarnaast nog wat geruchten, maar ook dat is niet zeker.

Duidelijk is dat we niet naar onze vrienden uit rotterdam-zuid moeten kijken. Alles wat die binnenhalen is uitgekakt bij de top en ver over de dertig. En alles wat ze halen ten opzichte van vorig seizoen is een verbetering. Moraal van dit verhaal is dus: laten we reëel kijken naar onze eigen selectie. Die is echt zo verkeerd nog niet! Neemt niet weg dat als Ajax nog wat versterking in de pen heeft, deze het liefst zo snel mogelijk moeten komen.

Related posts