Aan scheidsrechters geen gebrek bij bekerfinale. Internetkijker kan zelf voor regisseur spelen

De KNVB heeft ervoor gezorgd dat er een zeer goede back-up is mocht er zondag onverhoopt iets gebeuren met scheidsrechter Van Egmond. De bond heeft maar liefst 4.000 amateurscheidsrechters een kaartje gegeven om de bekerfinale live in de kuip bij te wonen. Naast 17.500 fans uit Kaasdorp en 14.500 Ajax-fans vormen de fluitisten de grootste groepering in het stadion. Het ‘Hi-ha-hondelul’ zou dus voortreffelijk ten gehore gebracht moeten kunnen worden, dachten wij zo!

Dat Talpa nog flink werk wil maken van het laatste klusje dat de bijna ex-omroep nog mag uitvoeren was al duidelijk (zie eerder bericht). Naast dat Tien de wedstrijd met maar liefst 26 camera`s in beeld brengt heeft men nog een leuk extra`tje toegevoegd voor kijkers via www.dewedstrijden.tv: De wedstrijd wordt daar namelijk uitgezonden via vier simultane live-streams zodat de kijker zélf kan schakelen vanuit welke positie hij de wedstrijd wil zien. Dit betekent dat er tijdens de wedstrijd uit verschillende hoeken een signaal beschikbaar is van een oogverblindende actie, uitzinnig publiek of een nerveuze trainer. Met andere woorden: de kijker is de regisseur! Niet eerder werd deze dienst tijdens een sportevenement in Nederland aangeboden.

Voorbehoud
De uitzending van aanstaande zondag wordt nog beschouwd als een pilot. De techniek die het mogelijk maakt om de ‘multi-angle webcast’ te realiseren is gebaseerd op Adobe Flash. Flash-encoding is splinternieuw en werd nog niet eerder toegepast in Nederland voor live uitzendingen op internet. Er is dus een kans dat het helemaal in de soep loopt. Alternatief is dan de ‘normale’ uitzending via TV; ook op Tien (Talpa).

Eerder nieuws over de bekerfinale:
4 mei 2007: Instap procedure bekerfinale bekend
3 mei 2007: Van Gaal en Ten Cate zeuren over datum bekerfinale
3 mei 2007: Mogelijke bekerhuldiging inderdaad op het museumplein!
3 mei 2007: Kloeg die zag het niet maar Tien ziet het zondag zeker wel!
3 mei 2007: Ook zondag weer gratis shirt van SV Ajax! Bussen vertrekken rond 13:00uur
3 mei 2007: Organisatorische chaos dreigt zondag
2 mei 2007: Eventuele bekerhuldiging wellicht op Museumplein!: Morgen (donderdag) gesprek met gemeente
1 mei 2007: Bekerfinale uitverkocht! Waterman geschorst, Van Egmond fluit
28 april 2007: 12.000 kaarten uitverkocht; nu extra (nog duurdere) kaarten in verkoop
26 april 2007: Ajax-fans betalen 44% meer voor buscombi! Bekerfinale voor AZ-fans uitverkocht; Extra, nog duurdere kaarten, voor Ajax-fans
24 april 2007: Ook geen huldiging op Leidseplein bij bekerwinst!
23 april 2007: Alle acht treinen voor bekerfinale vol, Alleen nog buscombikaarten beschikbaarvol
23 april 2007: Deze week uitsluitsel over eventuele huldiging beker
22 april 2007: Eerste drie treinen naar bekerfinale al vol
20 april 2007: Stam werkt toe naar bekerfinale
20 april 2007: Kaartverkoop bekerfinale morgen al van start

Related posts